Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Μουσακάς Με Κιμά, Μανιτάρια Και Πατάτα!

Χρόνος ψησίματος: 30-40 λεπτά


Υλικά για 1 ταψάκι:
3 πατάτες
3 μελιτζάνες
2 μεγάλα κολοκύθια
300 γρ. τυρί τριμμένο
3-4 κ. σούπας βούτυρο
αλάτι
πιπέρι

Για τον κιμά θα χρειαστούμε:
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
5-6 μανιτάρια champigion 
2 ντομάτες
1 κρεμμύδι
1 κ. σούπας πελτέ
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
½ σκελίδα σκόρδο
1 κ. γλ. ζάχαρη
2 μπαχάρια
λίγο κρασί
λίγο κανέλα
1 φύλλο δάφνης
αλάτι
πιπέρι

Για την μπεσαμέλ:
1 κ ½ λίτρο φρέσκο γάλα
7-8 κ. σούπας κορν φλάουερ
3 κ. σούπας βούτυρο
2 αυγά
λίγο μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Προετοιμασία:
Πλένουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά μας σε ροδέλες. Βάζουμε τις μελιτζάνες σε νερό με αλάτι για 1 ώρα να ξεπικρίσουν. Τηγανίζουμε τις πατάτες, τα κολοκύθια, τις μελιτζάνες και τα αφήνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν από τα λάδια.

Ετοιμάζουμε τον κιμά με τον εξής τρόπο: 
Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι ελαφρώς, προσθέτουμε τον κιμά και το δουλεύουμε με ξύλινη κουτάλα ώσπου να γίνει μικρά-μικρά κομματάκια, προσθέτουμε τα μανιτάρια, το σκόρδο και σβήνουμε με κρασί. Ρίχνουμε την ντομάτα τριμμένη, πελτέ, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, κανέλα, λίγο νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να πιεί όλα τα υγρά.

Φτιάχνουμε και την μπεσαμέλ ως εξής: Ζεσταίνουμε το γάλα, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, βούτυρο και διαλύουμε σε ένα ποτήρι το κορν φλάουερ με λίγο από το χλιαρό γάλα. Στην συνέχεια προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κορν φλάουερ και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα και τα αυγά χτυπημένα αργά-αργά. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε και το μοσχοκάρυδο.

Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε ελαφρώς ένα ταψί , βάζουμε μία στρώση πατάτα, από πάνω μία στρώση μελιτζάνα και τέλος μία στρώση κολοκύθι. Πασπαλίζουμε με τυρί από πάνω στρώνουμε τον κιμά και ξανακάνουμε την ίδια διαδικασία άλλα μια φορά. Περιχύνουμε την μπεσαμέλ, προσθέτουμε μικρά κομματάκια βούτυρο και πουδράρουμε με τυρί τριμμένο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, μέχρι να πάρει χρώμα, 30-40 λεπτά περίπου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου