Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Υλικά:
5 κροκάδια
1 κιλό λάδι ραφινέ (καλαμποκέλαιο,
ηλιέλαιο)
αλάτι
πιπέρι άσπρο
λίγο χυμό λεμονιού
1/2 κ. γλ. μουστάρδα
λιγο ξύδι
Εκτέλεση
Σε μια μπασίνα
βάζουμε τα κροκάδια, την μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι,ξύδι και χυμό λεμονιού.
Με το σύρμα μας
χτυπάμε ενώ συγχρόνως ρίχνουμε λίγο-λίγο το καλαμποκέλαιο μέχρι να πάρει όλο το
λάδι. Εάν δούμε ότι μας
έχει σφίξει την αραιώνουμε με λεμόνι αν δεν έχουμε βάλει το πρέπον αλλιώς με
νερό.
Παράγωγα Μαγιονέζας:
Κοκτειλ: Βάζουμε
μαγιονέζα, κέτσαπ, κονιάκ, ουίσκι, σως αγγλέ, ταμπάσκο, και χυμό πορτοκάλι αν
είναι σφιχτή και θέλουμε να την
αραιώσουμε. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια μπασίνα εώς ότου πάρει ροζ
χρώμα. Την χρησιμοποιούμε
για σαλάτες, όπως η σαλάτα του σέφ, σε γαρίδες κοκτέιλ ή γαριδοσαλάτα.
Ταρτάρ: Είναι μαγιονέζα στην οποία έχουμε
προσθέσει κάπαρη ψιλοκομμένη, μαϊντανο, ψιλοκομμένο κρεμμύδι,σως αγγλέ,ταμπάσκο.
Προσφέρεται ως επί το πλείστον σε ψάρια τηγανιού.
Αϊολή:
Είναι μαγιονέζα στην οποία έχουμε προσθέσει ψιλοκομμένο σκόρδο και
μαϊντανο, σως αγγλέ και ταμπάσκο.
Ανταλούς: Είναι μαγιονέζα στην οποία έχουμε
προσθέσει κέτσαπ, ψιλοκομμένη πιπεριά ξεφλουδισμένη, σως αγγλέ, ταμπάσκο και ξύδι
αντί για λεμόνι στην μαγιονέζα.
Ρεμουλάν: Είναι μαγιονέζα με ξύδι στην οποία
προσθέτουμε περισσότερη μουστάρδα, ψιλοκομμένη κάπαρη, ψιλοκομμένο
μαϊντανό, εστραγκόν και λίγο σχοινόπρασο.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου