Χρόνος Προετοιμασίας: 90 λεπτά
Υλικά:
800 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. καλαμποκάλευρο
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 φακελάκι ξερή μαγιά
3 -4 φλ. τσαγιού χλιαρό νερό
1 κ.γλ αλάτι
1 κ.γλ ζάχαρη
Για την γέμιση θα χρειαστούμε επίσης:
200γρ. ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι, 300 γρ. φέτα και λίγο ρίγανη.
Σουσάμι για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Προετοιμασία
Σε ένα μπολ βάζουμε την τριμμένη φέτα και τις ελιές ψιλοκομμένες, πασπαλίζουμε με ριγανίτσα και ανακατεύουμε καλά.
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τα 2 φλιτζάνια νερού, τη μαγιά και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και ζυμώνουμε με τα χέρια μας. Σταδιακά προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό, συνεχίζοντας το ζύμωμα μέχρι να γίνει μια αφράτη, μαλακή ζύμη που ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 40 λεπτά να φουσκώσει. Έπειτα ξαναζυμώνουμε για 5 λεπτά, χωρίζουμε την ζύμη στα 2, βάζουμε μέσα την γέμιση, κλείνουμε καλά και τοποθετούμε το κάθε ένα στην φόρμα του. Αφήνουμε 40-50 λεπτά να ξαναφουσκώσει, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 200 για 50 λεπτά με 1 ώρα περίπου.
Σημείωση:
Το νερό το ρίχνουμε σταδιακά , αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι ακόμα.


0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου