Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Pιζότο Γαρίδας!

Χρόνος Προετοιμασίας: 2 ώρες
Χρόνος Μαγειρέματος: 25 λεπτά




Υλικά:
500 γρ. ρύζι αρμπόριο 
1.5 λίτρο ζωμός λαχανικών
300 γρ. γαρίδες καθαρισμένες (μέτριο μέγεθος)
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
5-6 κουταλιές ελαιόλαδο 
1 φλ. καφέ άσπρο κρασί 
100 γρ. βούτυρο
μαϊντανός
αλάτι
πιπέρι

Για τον ζωμό θα χρειαστούμε: 1 κρεμμύδι, 1 καρότο, 1 πιπεριά, μαιντανό, άνηθο, αλάτι και πιπέρι.

Εκτέλεση
Προετοιμασία:
Βάζουμε όλα τα λαχανικά μας σε μια κατσαρόλα και την γεμίζουμε με νερό. Αφήνουμε να βράσει 1-2-ώρες. όταν παγώσει σουρώνουμε και κρατάμε το ζωμό σε ένα δοχείο.
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το μισό λάδι και το μισό βούτυρο να ζεσταθούν.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το ρύζι, αλάτι,πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
Στην συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε 2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε λίγο λίγο το ζωμό σε 2-3 δόσεις. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να βράσει 15-20 λεπτά περίπου.
Παράλληλα σε ένα τηγανάκι βάζουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε τις γαρίδες για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές και να ψηθούν.
Όταν το ρύζι μας είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσει. Κατεβάζουμε από την φωτιά και σερβίρουμε!


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου