Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Γιαννιώτικο


Xρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 90-100 λεπτά


Υλικά:
1 πακέτο φύλλα κρούστας 
1 πακέτο φύλλο καταίφι

Υλικά για την γέμιση:
5 φλ. τσαγιού ψίχα αμύγδαλο, καρύδι, φυστίκι
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 κ. γλυκού κανέλα
1 γαρύφαλο

Θα χρειαστούμε επίσης: 150 γρ. βούτυρο για τα φύλλα

Για το σιρόπι: 
4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
3 φλ. τσαγιού νερό
4 κ. σούπας μέλι
2-3 σταγόνες λεμόνι και λίγο φλούδα
1 ξύλο κανέλας

Εκτέλεση
Στρώνουμε 2 φύλλα, βουτυρώνουμε το κάθε ένα ξεχωριστά, βάζουμε φύλλο καταϊφιού στην άκρη και από πάνω την γέμιση μας. Τυλίγουμε σε ρολό προσεκτικά και τοποθετούμε σε βουτυρομένο ταψάκι. Κάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα μας. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 90-100 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα μας. Παράλληλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι μέσα σε μια κατσαρολίτσα και βράζουμε για 8 λεπτά. Αφαιρούμε την φλούδα και το ξύλο κανέλας, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι ενώ το γλυκό είναι ζεστό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου