Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Μακαρονάδα Με Κιμά!

Χρόνος Μαγειρέματος: 50-60 λεπτά



Υλικά για 6 μερίδες:
1 κιλό μακαρόνια σπαγγέτι 
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
2 ντομάτες τριμμένες
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο
1 σφηνάκι λευκό κρασί
1 φύλλο δάφνης
1 κ.σ. πελτέ
1 πρέζα ζάχαρη
2 μπαχάρια
1 πρέζα κανέλα
αλάτι
πιπέρι

Θα χρειαστούμε επίσης: Βούτυρο για το τσιγάρισμα και τυρί τριμμένο για τα μακαρόνια.

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο. Προσθέτουμε μια κουταλιά βούτυρο, τον κιμά και τα μπαχάρια. Ανακατεύουμε καλά να τσιγαριστούν. Σβήνουμε με κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ, την δάφνη, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Συμπληρώνουμε 2 ποτήρια νερό και αφήνουμε τον κιμά να μαγειρευτεί. Ανακατεύουμε τακτικά.
Παράλληλα βράζουμε νερό, το αλατίζουμε και ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά μας να βράσουν. Τα στραγγίζουμε και τα βουτυρώνουμε. Σερβίρουμε τα μακαρόνια μας, προσθέτουμε από πάνω τον κιμά και πασπαλίζουμε με τυράκι.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου