Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

ΜιλΦέιγ!

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 1 ώρα


Υλικά:
2 φύλλα σφολιάτας διπλά
1 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 1/3 φλ. τσαγιού αλεύρι
2 κουταλιές βούτυρο φρέσκο
2φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
1 λίτρο γάλα
1 βανίλια
4 αυγά
200γρ. σαντιγύ

Άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση
Ψήνουμε τις σφολιάτες, αφού τις τρυπήσουμε με ένα πιρουνάκι. Ψήνουμε αρκετά μέχρι να γίνουν τραγανές.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το βούτυρο. Αφού βράσουν χαμηλώνουμε τη φωτιά και αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι σταδιακά ανακατεύοντας πολύ καλά. Κατεβάζουμε απ τη φωτιά ,χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά και τα ρίχνουμε πολύ σιγά μέσα στην κατσαρόλα, να γίνουν ένα. Αφού κρυώσει η κρέμα και παγώσουν και οι σφολιάτες μας ξεκινάμε το στήσιμο του γλυκού. Στρώνουμε την πρώτη σφολιάτα και απλώνουμε μια δόση κρέμα. Κάνουμε την ίδια διαδικασία άλλες δύο φορές. Την τελευταία στρώνουμε μία δόση σαντιγύ , σπάμε την σφολιάτα σε τρίμματα και την ρίχνουμε από πάνω. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου