Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Ψύξης: 2 ώρες
Υλικά:
200 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. γάλα
200 γρ. σοκολάτα
λίγο κονιάκ
λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
1 πακετάκι μπισκότα σοκολάτας
2-3 κ.σ. βούτυρο
Για στόλισμα:
Ξηρούς καρπούς & τρούφα σοκολάτας
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί. Σπάμε την σοκολάτα σε κομματάκια και περιχύνουμε με το γάλα. Αφήνουμε μέχρι να λιώσει. Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με ένα μίξερ μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί. Προσθέτουμε στην σοκολάτα ξύσμα πορτοκαλιού και κονιάκ και ανακατεύουμε. Αφού κρυώσει ενώνουμε την σοκολάτα με την σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά.
Παράλληλα σπάμε τα μπισκότα τα τα περιχύνουμε με το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και μοιράζουμε σε μπολάκια. Από πάνω βάζουμε την μους μας και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να παγώσει και να σφίξει.
Σημείωση:
Το γάλα πρέπει να είναι χλιαρό. Δεν πρέπει να βράσει! Μην σας φοβίσει αν το μείγμα είναι αραιό, μπαίνοντας στο ψυγείο θα σφίξει. Μπορείτε να στολίσετε την μους με αποξηραμένα φρούτα ή με λίγο σαντιγί.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου