Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Σοκολατάκια Δεντράκια Χριστουγεννιάτικα!

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Αναμονής: 3-ώρες


Υλικά για 20 μικρά δεντράκι:
160 γρ. κουβερτούρα
170 γρ. dessert γάλακτος 
1 κ.γλ. ελαιόλαδο
Καραμελάκια πολύχρωμα της αρεσκίας μας

Για την βουτυρόκρεμα:
150 γρ. βούτυρο
200 γρ. άχνη ζάχαρη
1 βανίλια
3-4 σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση
Λιώνουμε τις σοκολάτες σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο για να γυαλίσουν. Βάζουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής την σοκολάτα, κόβουμε την μύτη και γεμίζουμε μικρές στρογγυλές φόρμες για σοκολατάκια. Αφήνουμε να παγώσουν μέχρι να σφίξουν.



Παράλληλα φτιάχνουμε την βουτυρόκρεμα. Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο, το οποίο το έχουμε σε θερμοκρασία δωματίου. Ρίχνουμε σταδιακά την άχνη, συνεχίζοντας το χτύπημα. Τέλος προσθέτουμε την βανίλια και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει η κρέμα μας. Ξεφορμάρουμε τα σοκολατάκια και με ένα κορνέ κάνουμε σχέδιο με την βουτυρόκρεμα μας. Σχηματίζουμε μικρά δέντρα και τα στολίζουμε με τα καραμελάκια μας. Διατηρούνται στο ψυγείο.

Σημείωση:  Aφήνουμε τα σοκολατάκια να παγώσουν εκτός ψυγείου!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου