Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Βραχάκια Σοκολάτας με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς!

Χρόνος Προετοιμασίας: 15-20 λεπτά
Χρόνος Αναμονής: 2-3 ώρες


Υλικά:
500 γρ. κουβερτούρα
300 γρ. αμύγδαλο καθαρισμένο και καβουρδισμένο
100 φουντούκι
½ κ.σ. βούτυρο
200 γρ. ζάχαρη
100 γρ. νερό
2-3 σταγόνες χυμός λεμονιού

Προετοιμασία
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε την ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμονιού να βράσουν. Μόλις αρχίσει να δένει ρίχνουμε μέσα τους ξηρούς καρπούς, τους οποίους έχουμε καβουρδίσει καλά. Προσθέτουμε το βούτυρο και μόλις ξανθύνει η καραμέλα μας, αδειάζουμε το μείγμα πάνω σε μια λαδόκολλα να στεγνώσει.

Εκτέλεση

Λιώνουμε τις σοκολάτες σε μπεν μαρί. Την αδειάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς σε κομμάτια. Ανακατεύουμε καλά, στρώνουμε λαδόκολλα και βάζουμε μια-μια κουταλιά από το μείγμα μας σχηματίζοντας βραχάκια.  Αφήνουμε να παγώσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Διατηρούνται στο ψυγείο.


Σημείωση:
Μπορούμε να στολίσουμε τα βραχάκια, με διάφορα καραμελάκια της αρεσκείας μας ή με γραμμές σοκολάτας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου