Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα
Χρόνος ψησίματος: 50-1 ώρα
Υλικά για 1 λουλούδι:
2 φύλλα σφολιάτας
1/2 κιλό σπανάκι
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
1 ξερό κρεμμύδι
1/2 ματσάκι άνηθο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 ποτηράκι κρασιού γάλα
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
250 γρ. φέτα
1 αυγό
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε με άφθονο νερό και καθαρίζουμε το σπανάκι καλά. Ψιλοκόβουμε το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι, τον μαϊντανό και τον άνηθο. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε τα όλα τα παραπάνω υλικά. Μόλις μαραθούν ρίχνουμε σιγά-σιγά και το σπανάκι. Ανακατεύουμε να μαλακώσει και ενδιάμεσα προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Μόλις μαλακώσει, σβήνουμε την φωτιά και βάζουμε την γέμιση σε ένα σουρωτήρι να φύγουν τα ζουμιά. Όταν στραγγίξει βάζουμε το σπανάκι να ένα μπολ προσθέτουμε την φέτα τριμμένη, το γάλα, το αυγό και ανακατεύουμε καλά.
Για τα φύλλα:
Ανοίγουμε ένα-ένα φύλλο και με μια μεγάλη στρογγυλή πιατέλα κόβουμε δύο στρογγυλά κομμάτια, ένα από το κάθε φύλλο.
Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε το πρώτο κάτω, βάζουμε στην μέση γέμιση κάνοντας μια μπάλα και στην συνέχεια, αφήνοντας 2-3 δάχτυλα κενό σχηματίζουμε ένα κυκλικό στεφάνι γύρω από την μπάλα. Κλείνουμε με το δεύτερο φύλλο από πάνω και πατάμε προσεκτικά στα κενά στο κέντρο και γύρω γύρω εξωτερικά.
Με ένα μαχαίρι κόβουμε σε λωρίδες 2 δαχτύλων το κυκλικό στεφάνι, αφήνοντας το κέντρο όπως είναι. Μόλις κόψουμε γυρίζουμε ένα-ένα πέταλο, φέρνοντας την γέμιση προς τα πάνω. Κάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα κομμάτια. Αλείφουμε με αυγό ή γάλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά με 1 ώρα.




0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου