Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Μερεντο..σοκολατο..μπουγάτσα!!

Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά      


Υλικά για 1 ταψί:
φύλλα σφολιάτας
150 γρ, πραλίνα φουντουκιού
180 γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια ή σταγόνες


Για την γέμιση:1  1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη1  1/3 φλ. τσαγιού αλεύρι2 κουταλιές βούτυρο φρέσκο2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος1 λίτρο γάλα2 βανίλια4 αυγά 
Για πασπάλισμα:Άχνη ζάχαρη και κανέλα ή κακάο
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να βράσει, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος τη ζάχαρη και το βούτυρο. Μόλις πάρει βράση βάζουμε τις βανίλιες χαμηλώνουμε τη φωτιά και αρχίζουμε να ρίχνουμε το αλεύρι μας σιγά-σιγά αφού πρώτα το έχουμε κοσκινίσει. Ανακατεύουμε γρήγορα και δυνατά για να μην μας σβολιάσει. Αν θέλουμε χρησιμοποιούμε μίξερ χειρός. Σβήνουμε τελείως τη φωτιά, χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπόλ και με αργή κίνηση και σταδιακά τα ρίχνουμε μέσα στην κρέμα μας μέχρι να ενσωματωθούν.


Παίρνουμε ένα ταψί λίγο μικρότερο από το μέγεθος της σφολιάτας για να κάνουμε τοιχώματα.Βουτυρώνουμε ελάχιστα τον πάτο και στρώνουμε το ένα φύλλο, προσθέτουμε την πραλίνα και αλείφουμε να καλύψει όλο τον πάτο. Ρίχνουμε την κρέμα μας και από πάνω την κουβερτούρα. Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο. Αλείφουμε αν θέλουμε με λίγο αυγό ή γάλα, χαράζουμε ελάχιστα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά. Μόλις κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα ή κακάο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου