Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Κοτόπιτα Με Ένα Φύλλο!

Χρόνος Προετοιμασίας: 25 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 40-50 λεπτά 


Υλικά για ένα ταψί (πυρέξ):
1 φύλλο σφολιάτας
1 δόση μπεσαμέλ (Βλ. Συνταγή Μπεσαμέλ) 
500 γρ. βρασμένο κοτόπουλο (ψίχα)
1 ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά
4 καρότα τριμμένα χοντρά
100 γρ. κασέρι τριμμένο
100 γρ. ρεγκάτο σε χοντρά κομμάτια
5 φέτες ψημένο μπέικον ψιλοκομμένο
μαϊντανός ψιλοκομμένο
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και το βούτυρο να ζεσταθούν. Προσθέτουμε ψιλοκομμένο το κοτόπουλο, το μπέικον, την πιπεριά και τα καρότα. Αφήνουμε 4-5 λεπτά να σοταριστούν καλά, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον μαϊντανό και σβήνουμε την φωτιά. 


Φτιάχνουμε μπεσαμέλ με τον τρόπο που ξέρουμε και ενώνουμε τα δύο μίγματα σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε μέσα τα τυριά, ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε ένα πυρέξ με την γέμιση, το οποίο έχουμε βουτυρώσει λίγο στον πάτο του.

Με ένα κουπάτ σε ότι σχέδιο θέλουμε κόβουμε μικρά κομμάτια σφολιάτας και τα απλώνουμε το ένα δίπλα στο άλλο πάνω από την πίτα μας. Αλείφουμε με αυγό και γάλα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40-50 λεπτά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου