Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 45-50 λεπτά
Υλικά:
500 γρ. φαρίνα
2 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
250 γρ. γιαούρτι πλήρες
ξύσμα από 1 λεμόνι
χυμό από 1/2 λεμόνι
χυμό από 1/2 πορτοκάλι
4 αυγά
2 βανίλιες
Για το γλάσο σοκολάτας:
125 γρ. κουβερτούρα. 125 γρ. κρέμα γάλακτος, 1 κ. γλ. μέλι.
Για το γλάσο λεμονιού:
100 γρ. άχνη, ξύσμα από 1/2 λεμονιού, 2-3 σταγόνες λεμόνι, 1-2 κ.σ. νερό.
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, τις βανίλιες, το ξύσμα και το χυμό. Προσθέτουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε καλά και στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι. Ρίχνουμε σε ένα αλευρωμένο και βουτυρωμένο ταψάκι ή σε μία φόρμα το κέικ και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45-50 λεπτά.
Για το γλάσο σοκολάτας:
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί καλά. Κατεβάζουμε από την φωτιά, ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα σε κομμάτια, αφήνουμε 3 λεπτά να μαλακώσει και ανακατεύουμε έπειτα καλα. Προσθέτουμε και το μέλι.
Για το γλάσο λεμονιού:
Ανακατεύουμε την άχνη με το χυμό λεμονιού και το νεράκι, την βάζουμε για 2-3 λεπτά στην φωτιά να διαλυθεί. Κατεβάζουμε, προσθέτουμε το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά.
Μόλις ξεφορμάρουμε το κέικ μας περιχύνουμε με το γλάσο λεμονιού και στην συνέχεια κάνουμε σχέδια με το γλάσο σοκολάτας.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου