Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Παναρισμένο ψητό κοτόπουλο, με κροκέτες πατάτας και σάλτσα κάπαρης!

Χρόνος Προετοιμασίας: 50 λεπτά
Υλικά για 5 μερίδες:
5 φιλετάκια κοτόπουλου
500 γρ. ψωμί (τριμμένη ψίχα)
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Για τις κροκέτες πατάτας θα χρειαστούμε:
1 κιλό βρασμένη πατάτα
2-3 κ. σούπας βούτυρο
150 γρ. τυριά τριμμένα
100 γρ. ψιλοκομμένη γαλοπούλα
αλάτι
πιπέρι
2 αυγά
λίγο μαϊντανό
γαλέτα ή φρυγανιά τριμμένη

Για την σάλτσα Κάπαρης: 
1 φλ. τσαγιού κάπαρη 
3 κ. σούπας ελαιόλαδο 
3-4 σταγόνες λεμόνι 
1 σφηνάκι κρασί λευκό 
αλάτι 
πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε τα φιλετάκια μας και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Πασπαλίζουμε ένα-ένα με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και πανάρουμε με την τριμμένη ψίχα. Τοποθετούμε σε ένα αντικολλητικο ταψί ένα-ένα τα φιλετάκια μας και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν καλά, να ψηθούν και να είναι τραγανά.
Για να φτιάξουμε τις κροκέτες μας υπάρχουν 2 τρόποι. Αρχικά αφού βράσουμε τις πατάτες και στραγγίξουν καλά από τα νερά, κάνουμε ένα μείγμα με όλα μας τα υλικά. Προσθέτουμε δηλαδή, τα τυριά, τα αλλαντικά, το αυγό, το βούτυρο, ψιλοκομμένο μαϊντανο, αλάτι, πιπέρι, την τριμμένη φρυγανιά  και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μας. Οι δύο τρόποι είναι οι εξής: Μπορούμε να βάλουμε όλο αυτό το μείγμα σε ένα ταψί, να το γκραντινάρουμε στο φούρνο και στην συνέχεια να κόψουμε κροκέτες με ένα κουπάτ ή μπορούμε να φτιάχνουμε μια μια κροκέτα να την πανάρουμε και στην συνέχεια να την τηγανίζουμε ή να την ψήνουμε.


Για την Σάλτσα:
Σε ένα τηγάνι αντικολλητικό προσθέτουμε το ελαιόλαδο και την κάπαρη. Αφήνουμε να βγάλει τα αρώματα της, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, σβήνουμε με κρασί, αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί και ρίχνουμε λίγες σταγόνες λεμόνι.
Στήσιμο Πιάτου:
Τοποθετούμε τις κροκέτες μας κυκλικά στο πάνω μέρος του πιάτου. Κόβουμε το κάθε φιλέτο μας σε λεπτές φετούλες, το στήνουμε όμορφα και πασπαλίζουμε με την σάλτσα μας.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου