Χρόνος Μαγειρέματος: 1 ώρα
Υλικά για 5 μερίδες:
500 γρ. κριθαράκι μέτριο
700 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2-3 ντομάτες τριμμένες
2 κ. σούπας πελτέ
1 πρέζα κανέλα
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1-2 κ. σούπας βούτυρο
2 μπαχάρια
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Προσοχή:
Υλικά για 5 μερίδες:
500 γρ. κριθαράκι μέτριο
700 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2-3 ντομάτες τριμμένες
2 κ. σούπας πελτέ
1 πρέζα κανέλα
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1-2 κ. σούπας βούτυρο
2 μπαχάρια
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το ψιλοκομμένο
κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και το βουτυράκι μας. Προσθέτουμε το κιμά, τα μπαχάρια, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε τις
τριμμένες ντοματούλες, τον πελτέ, την κανέλα και νεράκι μέχρι να καλυφθεί ο
κιμάς μας. Αφήνουμε να βράσει περίπου 40 λεπτά. Στην συνέχεια και αφού ο κιμάς κοντεύει
να γίνει, προσθέτουμε το κριθαράκι μας και συμπληρώνουμε νεράκι αν και εφόσον
χρειάζεται. Βράζουμε 4-5 λεπτά και σβήνουμε την φωτιά.
Προσοχή:
Το φαγητό μας την ώρα που θα ρίξουμε το
κριθαράκι, θέλει συνεχώς ανακάτεμα με μια ξύλινη κουτάλα. Επίσης να μην φοβηθούμε να αφήσουμε
νεράκι όταν θα σβήσουμε την φωτιά, γιατί το τραβάει το κριθαράκι όσο μένει.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου