Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Γαριδομακαρονάδα!

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 30 λεπτά


Υλικά για 4 μερίδες:

16 μεγάλες γαρίδες φρέσκες 
500 γρ. σπαγγέτι
4 κ.σ ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 καυτερή πιπερίτσα
1/4 φλ. τσαγιού ούζο
1 κ. γλ. ζάχαρη 
3 ντομάτες φρέσκες ψιλοκομμένες 
λίγο μαϊντανός ψιλοκομμένος 
αλάτι 
πιπέρι


Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το σώμα από τις γαρίδες. Αφήνουμε το κεφάλι, την ουρά, τις πλένουμε και αφαιρούμε το έντερο. Σοτάρουμε σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ολόκληρη τη σκελίδα του σκόρδου για 2΄. 


Στην συνέχεια προσθέτουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε για 3 λεπτά , μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά. Σβήνουμε με ούζο, αφήνουμε να εξατμιστεί για 2 λεπτά, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις ντομάτες και βράζουμε για 4 λεπτά. Αφαιρούμε τις γαρίδες σε ένα πιάτο και μέσα στην σάλτσα μας ρίχνουμε τα ζυμαρικά να βράσουν. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι. Μόλις βράσουν τα ζυμαρικά μας και έχουν τραβήξει όλη την σάλτσα, σερβίρουμε σε ένα πιάτο και από πάνω βάζουμε τις γαρίδες μας. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.


Σημείωση:

Δεν παραβράζουμε τα θαλασσινά γιατί σκληραίνουν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου