Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Ζύμη Τάρτας (Ζύμη Μπριζέ)

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Αναμονής: 30 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 40-50 λεπτά




Για φόρμα 28 εκατοστών
Υλικά για αλμυρές τάρτες:
2 φλ. τσαγιού αλεύρι
130 γρ. βούτυρο
1 αυγό (προαιρετικά)
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
βούτυρο και αλεύρι για την φόρμα


Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε σε ένα μπολ. Κάνουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο και ρίχνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι και το αυγό. Ζυμώνουμε με τα δύο μας χέρια τρίβοντας αρχικά την ζύμη και στη συνέχεια πλάθοντας την.Σχηματίζουμε μια μπάλα, τη βάζουμε σε ένα μπολ και τυλίγουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε για 30 λεπτά με 1 ώρα να ξεκουραστεί.Τοποθετούμε την ζύμη μας σε αλευρωμένο πάγκο και με την βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε σιγά-σιγά. Τυλίγουμε πάνω στον πλάστη σαν ρολό και μεταφέρουμε την ζύμη σε αλευρωμένη και βουτυρωμένη φόρμα. Ξετυλίγουμε προσεκτικά και στρώνουμε με τα χέρια μας μέχρι το φύλλο να ανέβει στα πλαϊνά τοιχώματα και να τα καλύψει. Κόβουμε ότι περισσεύει με μαχαίρι ή πιέζοντας με τον πλάστη μας.

Ψήσιμο:

Αν θέλουμε να την ψήσουμε άδεια, τρυπάμε με ένα πιρουνάκι και τοποθετούμε μέσα σε μια μεμβράνη ή σε λαδόκολλα, όσπρια ή ρύζι, και καλύπτουμε την επιφάνεια της με αυτά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Αφαιρούμε την μεμβράνη με τα όσπρια ή το ρύζι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά περίπου μέχρι να γίνει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου