Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Πικάντικο Κοτόπουλο Κοκκινιστό!

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 80 λεπτά

Υλικά για 5-6 μερίδες:
1 κιλό κοτόπουλο φιλέτο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1/2 πιπεριά ψιλοκομμένη
2  ντομάτες τριμμένες
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 
1 κ. σούπας πελτέ
1/2 κ.γλ. πάπρικα καυτερή
1/4 κ.γλ. πιπέρι καγιέν
1 πρέζα ζάχαρη
2 μπαχάρια
1 γαρίφαλο
αλάτι, πιπέρι,κανέλα


Εκτέλεση
Πλένουμε και σοτάρουμε  το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την πιπεριά σε ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το σκόρδο, τα μπαχάρια, το γαρίφαλο, την κανέλα,την πάπρικα, το πιπέρι το καγιέν και τη ζάχαρη. Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε την ντομάτα και τον πελτέ. Συμπληρώνουμε νεράκι μέχρι να καλύψουμε το κοτόπουλο και αφήνουμε να βράσει. Σερβίρεται με μακαρόνια, πουρέ, ρύζι, πατάτες τηγανιτές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου