Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 3-4 λεπτά
Υλικά για 15 pancakes:
250 γρ. αλεύρι
120 γρ. γάλα εβαπορέ
100 γρ. νερό
1/2 γλ. μπέικιν πάουντερ
1/2 ξύσμα πορτοκαλιού
50 γρ. βούτυρο
1 κ.σ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες
Θα χρειαστούμε επίσης:
150 γρ. μέλι
Κανέλα
Εκτέλεση
Χρόνος Ψησίματος: 3-4 λεπτά
Υλικά για 15 pancakes:
250 γρ. αλεύρι
120 γρ. γάλα εβαπορέ
100 γρ. νερό
1/2 γλ. μπέικιν πάουντερ
1/2 ξύσμα πορτοκαλιού
50 γρ. βούτυρο
1 κ.σ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες
Θα χρειαστούμε επίσης:
150 γρ. μέλι
Κανέλα
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την ζάχαρη, το αλάτι, την βανίλια, το ξύσμα και στο τέλος το γάλα με το νερό ανακατεύοντας με ένα σύρμα. Αφήνουμε την ζύμη για 20 λεπτά να ξεκουραστεί.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε βούτυρο και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά. Ρίχνουμε μία-μία κουταλιά από τον πηχτό χυλό μας και αφήνουμε να ψηθεί 1-2 λεπτά από την μία μεριά και ύστερα γυρίζουμε από την άλλη. Μόλις ψηθούν αλείφουμε με μέλι και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.


0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου