Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Τηγανιτά κεφτεδάκια σε Σάλτσα Φρέσκιας ντομάτας!

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Αναμονής: 1 ώρα
Χρόνος Μαγειρέματος: 30-40 λεπτά
Υλικά:
1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
2 μεγάλες ντομάτες τριμμένες
1//2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 φέτες μουσκεμένο ψωμί
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
λίγος μαϊντανός
δυόσμος ξερός
ρίγανη ξερή
1 πρέζα κύμινο
2 αυγά
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι

Για την σάλτσα θα χρειαστούμε:
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 τριμμένες ντομάτες
1 σφηνάκι λευκό κρασί
1/2  φλ. ελαιόλαδο
2 κ.γλ πελτέ
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Για την σάλτσα:
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο. Σβήνουμε με κρασί και αφού εξατμιστεί σε 1-2 λεπτά προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ, την ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Συμπληρώνουμε 1-2 ποτήρια νερό και αφήνουμε να βράσουν για  10 λεπτά.

Για τα σουτζουκάκια:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την ντομάτα, το ψωμί, τα αυγά, το ελαιόλαδο, τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά. Ζυμώνουμε καλά με τα χέρια να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μας και τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο, αφού πρώτα το σκεπάσουμε με μια μεμβράνη πολύ καλά. Αφήνουμε 1-2 ώρες στο ψυγείο, στην συνέχεια πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. 

Στραγγίζουμε και ρίχνουμε μέσα στην σάλτσα. Βράζουμε για 10 λεπτά να δέσει η σάλτσα μας και σερβίρουμε. Τα κεφτεδάκια μας είναι έτοιμα και μπορούμε να τα σερβίρουμε με ένα αρωματισμένο ρύζι, με πατάτες ή με μακαρόνια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου