Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα
Υλικά για 12-15 μερίδες:
1 φαρίνα
2
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1
1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
1
1/4 φλ. τσαγιού γάλα
ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
3 κουταλιές κακάο
2 βανίλιες
3 κουταλιές κακάο
2 βανίλιες
4 αυγά
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε
ένα-ένα τα αυγά, τις βανίλιες, το ξύσμα. Στη συνέχεια λίγο-λίγο το αλεύρι και
ενδιάμεσα το γάλα. Κρατάμε ro 1/3 από το μείγμα μας και προσθέτουμε μέσα το κακάο. Ρίχνουμε το λευκό μείγμα σε βουτυρωμένη κ αλευρωμένη φόρμα ή σε ατομικά φορμάκια σιλικόνης και από πάνω προσθέτουμε το δεύτερο μείγμα με το κακάο, κάνοντας κυκλικές κινήσεις με ένα πιρουνάκι προς τα μέσα. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούμε σχέδια στο εσωτερικό του κέικ μας. Ψήνουμε
στους 180 βαθμούς για 1 ώρα με 50-60 λεπτά.
Σημείωση:
Για να δούμε αν το κέικ είναι έτοιμο
τρυπάμε με ένα μαχαίρι, αν βγει καθαρό είναι έτοιμο, αν βγει με ζύμη πάνω του
το μαχαίρι αφήνουμε να ψηθεί κι άλλο.Αν θέλουμε περιχύνουμε με γκανάζ ή με
λιωμένη σοκολάτα.
Αν φτιάξουμε ατομικά φορμάκια ψήνουμε λιγότερο, περίπου 40-45 λεπτά.
Αν φτιάξουμε ατομικά φορμάκια ψήνουμε λιγότερο, περίπου 40-45 λεπτά.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου