Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Σαλάτα Σικελίας!

Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά


Υλικά:
1 ματσάκι άγρια ρόκα
2 μεγάλες ντομάτες
200 γρ. μοτσαρέλα
2 μελιτζάνες φλάσιες
λίγο σουσάμι 

Για την σάλτσα:
100 γρ. ελαιόλαδο
40 γρ. μπαλσάμικο
2 κ.σ. μουστάρδα
1/2 σκελίδα σκόρδο
1 κ.γλ. μέλι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε τα λαχαρικά μας καλά. Κόβουμε σε ροδέλες την μοτσαρέλα, την ντομάτα και τις μελιτζάνες. Ψήνουμε τις μελιτζάνες στην σχάρα ή σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Παράλληλα φτιάχνουμε την σάλτσα μας , χτυπώντας όλα τα υλικά στο μπλέντερ. 


Σε μια στρογγυλή πιατέλα στήνουμε δύο ροδέλες μελιτζάνα, μία ντομάτα και μία ροδέλα μοτσαρέλα, κάνουμε την ίδια διαδικασία εναλλάξ μέχρι να σχηματίσουμε ένα κυκλικό στεφάνι. Στο κέντρο προσθέτουμε την ρόκα, περιχύνουμε την σάλτσα μας και πασπαλίζουμε με σουσάμι ή μαυροκούκι.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου