Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 50 λεπτά
Υλικά για 5 μερίδες:
500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1/2φλ. τσαγιού ρύζι γλασέ
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 φλ. τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 αυγό
αλάτι
πιπέρι
Για το αυγολέμονο: 2 αυγά, 1-2 λεμόνια, αλάτι και πιπέρι.
Εκτέλεση
Κάνουμε μια γέμιση με τον κιμάς, το ρύζι , το κρεμμύδι, το αυγό, το μισό ελαιόλαδο ελαιόλαδο, τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι.
Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τα γιουβαρλάκια τα οποία έχουμε κάνει μπαλάκια και τα έχουμε περάσει από αλεύρι. Αφήνουμε να βράσουν και στην συνέχεια κάνουμε αυγολέμονο.
Για το αυγολέμονο:
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν σαν αφρός. Ρίχνουμε το χυμό από τα λεμόνια, αλάτι, πιπέρι και στην συνέχεια τους κρόκους, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Στην συνέχεια παίρνουμε μια- μια κουταλιά από το ζουμί του φαγητού μας και με πολύ αργή κίνηση το ρίχνουμε στο μείγμα με τα αυγά, χτυπώντας ακόμα πιο γρήγορα. Αφού ρίξουμε 5-6 κουταλιές για να πάρουν την ίδια θερμοκρασία, ρίχνουμε το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα μας, με σβηστεί την φωτιά και κάνουμε κυκλικές κινήσεις ανακατεύοντας το φαγητό μας για να μην μας κόψει.
Για το αυγολέμονο:
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν σαν αφρός. Ρίχνουμε το χυμό από τα λεμόνια, αλάτι, πιπέρι και στην συνέχεια τους κρόκους, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Στην συνέχεια παίρνουμε μια- μια κουταλιά από το ζουμί του φαγητού μας και με πολύ αργή κίνηση το ρίχνουμε στο μείγμα με τα αυγά, χτυπώντας ακόμα πιο γρήγορα. Αφού ρίξουμε 5-6 κουταλιές για να πάρουν την ίδια θερμοκρασία, ρίχνουμε το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα μας, με σβηστεί την φωτιά και κάνουμε κυκλικές κινήσεις ανακατεύοντας το φαγητό μας για να μην μας κόψει.
Σημείωση:
Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε μέσα καρότα και πατάτες. Τα κόβουμε κυδωνατα και να ρίχνουμε μαζί με τα γιουβαελάκια.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου