Χρόνος Προετοιμασίας: 40 λεπτά
Χρόνος
Μαγειρέματος:
30 λεπτά
Υλικά για 8 μερίδες:
600 γρ. ρύζι αρμπόριο
1.800 λίτρα ζωμός
20 μεγάλες γαρίδες
300 γρ. γαρίδες ψίχα καθαρισμένες
1 κιλό μύδια ολόκληρα με το κέλυφος
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
150 γρ. λευκό κρασί
100 γρ. βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
Για τον ζωμό:
1 κρεμμύδι
1 καρότο
5-6 κεφάλια γαρίδας
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε
2,5 λίτρα νερό και προσθέτουμε μέσα το κρεμμύδι, το καρότο, τα κεφάλια από τις
γαρίδες, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει για 40
λεπτά.
Πλένουμε τα μύδια και
αφαιρούμε το μουστάκι. Βάζουμε σε ένα τηγάνι το μισό κρασί, ρίχνουμε μέσα τα
μύδια, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να
ανοίξουν τα μύδια. Κρατάμε όσα ανοίξουν και πετάμε τα υπόλοιπα. Καθαρίζουμε τα
μύδια, παίρνοντας την ψίχα και κρατάμε 5-6 ολόκληρα για το στόλισμα του
πιάτου. Σε ένα βαθύ αντικολλητικό
τηγάνι βάζουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε 3 λεπτά τις γαρίδες και τα μύδια.
Αφαιρούμε τις γαρίδες και συνεχίζουμε βάζοντας το υπόλοιπο λάδι, το μισό
βούτυρο, το κρεμμύδι, το ρύζι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν
χρώμα. Στην συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε 2 λεπτά μέχρι να
εξατμιστεί. Προσθέτουμε λίγο λίγο το ζωμό σε 2-3 δόσεις. Χαμηλώνουμε την
φωτιά και αφήνουμε να βράσει 20 λεπτά περίπου,ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν
το ρύζι μας είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο, τα θαλασσινά
μας (την ψίχα), την παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσει. Κατεβάζουμε
από την φωτιά και σερβίρουμε! Στολίζουμε με τις ολόκληρες γαρίδες και τα
μύδια.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου