Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Χταπόδι Με Κοφτό Μακαρονάκι!

Xρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 60 λεπτά



Υλικά για 6-8 μερίδες:
1 κιλό κοφτό μακαρονάκι
1 κιλό χταπόδι κομμένο σε μεγάλα καρέ 
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1/3 φλ. τσαγιού κρασί
1 κ.σ. πελτέ
1 πρέζα κανέλα
1 κ.γλ. ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι με λίγο κρασί και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει, περίπου 40 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
Στη συνέχεια κόβουμε το χταπόδι σε μεγάλες μπουκιές και σε μία κατσαρόλα το σοτάρουμε με το ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 3 λεπτά. Ρίχνουμε τον πελτέ , τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά μας και αρκετό νερό, περίπου 1 κ 1/2 λίτρο. Αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά περίπου, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά μας να βράσουν και αυτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι ακόμα. Μόλις βράσει και το φαγητό μας είναι έτοιμο. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή τριμμένο τυράκι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου