Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Μπουγάτσα!

Χρόνος Προετοιμασίας: 25 λεπτά                 
       


Υλικά:
2 φύλλα σφολιάτας

Για την γέμιση:
1  1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1  1/3 φλ. τσαγιού αλεύρι
2 κουταλιές βούτυρο φρέσκο
2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
1 λίτρο γάλα
2 βανίλια
4 αυγά

Για πασπάλισμα:
άχνη ζάχαρη και κανέλα ή  λιωμένη σοκολάτα

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να βράσει, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος τη ζάχαρη και το βούτυρο. Μόλις πάρει βράση βάζουμε τις βανίλιες χαμηλώνουμε τη φωτιά και αρχίζουμε να ρίχνουμε το αλεύρι μας σιγά-σιγά αφού πρώτα το έχουμε κοσκινίσει. Ανακατεύουμε γρήγορα και δυνατά για να μην μας σβολιάσει. Αν θέλουμε χρησιμοποιούμε μίξερ χειρός. Σβήνουμε τελείως τη φωτιά, χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπόλ και με αργή κίνηση και σταδιακά τα ρίχνουμε μέσα στην κρέμα μας μέχρι να ενσωματωθούν.
Παίρνουμε ένα ταψί λίγο μικρότερο από το μέγεθος της σφολιάτας. Βουτυρώνουμε ελάχιστα τον πάτο και στρώνουμε το ένα φύλλο, ρίχνουμε την κρέμα μας και από πάνω καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο. Αλείφουμε αν θέλουμε με λίγο αυγό ή γάλα, χαράζουμε ελάχιστα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου