Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Κόκορας Κρασάτος Σε Σάλτσα Ντομάτας!

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 80-90 λεπτά


Υλικά για 6 μερίδες:
1 κόκορας  1 - 1.200 γρ.
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1/2 πιπεριά ψιλοκομμένη
2  ντομάτες τριμμένες
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 
1/2 φλ. τσαγιού κρασί 
1 κ. σούπας πελτέ
1 πρέζα ζάχαρη
2 μπαχάρια
1 γαρίφαλο
αλάτι
πιπέρι
κανέλα

Εκτέλεση
Πλένουμε και σοτάρουμε  το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την πιπεριά σε ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τον κόκκορα σε κομμάτια και το αφήνουμε να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το σκόρδο, τα μπαχάρια, το γαρίφαλο, την κανέλα και τη ζάχαρη. 
Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε την ντομάτα και τον πελτέ. Συμπληρώνουμε νεράκι μέχρι να καλύψουμε το κοτόπουλο και αφήνουμε να βράσει. 
Σερβίρεται με μακαρόνια, πουρέ, ρύζι, πατάτες τηγανιτές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου