Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Σολομός Με Άνηθο Και Πορτοκάλι!

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος αναμονής: 4-5 ώρες
Χρόνος ψησίματος: 25 λεπτά



Υλικά για 4 άτομα:
4 φιλέτα σολομού (περίπου 200γρ. το καθένα)
6-8 κλωναράκια άνηθο
3 ποτήρια χυμό πορτοκάλι
ξυσμα από 1 πορτοκάλι
100 γρ. κρέμα γάλακτος
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα μπόλ βάζουμε το χυμό από τα πορτοκάλια, το ξύσμα, αλάτι, πιπέρι και άνηθο ψιλοκομμένο. Παίρνουμε τα φιλέτα μας και τα τοποθετούμε μέσα στο μπόλ, ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαριναριστούν για 4-5 ώρες.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι πολύ καλά, παίρνουμε τα φιλέτα χωρίς  το χυμό και τα ψήνουμε πρώτα απ' την μεριά τις πέτσας. Ψήνουμε μέχρι να ασπρίσουν ως στη μέση, περίπου 8-10 λεπτά. Στην συνέχεια γυρίζουμε προσεκτικά να ψηθεί και η άλλη μεριά τους, πάλι με τον ίδιο τρόπο. Όταν ασπρίσουν ολόκληρα τα φιλέτα σημαίνει ότι είναι έτοιμα.

Σβήνουμε ρίχνοντας το μισό χυμό, στον οποίο είχαμε βάλει το σολομό μας στην αρχή, και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα μας. Μόλις πάρει 2-3 βράσεις κατεβάζουμε απ' τη φωτιά και το φαγητό μας είναι έτοιμο. Συνοδεύεται με βραστά λαχανικά, σαλάτα ή λίγο ρυζάκι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου