Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 10 λεπτά
Υλικά για 4-5 μερίδες:
1- 1,5 κιλό μπακαλιάρος παστός
330 γρ. μπύρα
250 γρ. αλεύρι
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
1- 1,5 κιλό μπακαλιάρος παστός
330 γρ. μπύρα
250 γρ. αλεύρι
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο αλλάζοντας πολλά νερά κάθε 2-3 ώρες. Αυτή η διαδικασία κρατάει 1-2 μέρες. Αφαιρούμε την πέτσα και κόβουμε τον μπακαλιάρο σε μεγάλα κομμάτια.
Σε ένα μπολ φτιάχνουμε το κουρκούτι: Ρίχνουμε την μπύρα, λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 1 πρέζα ζάχαρη και τέλος το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά φτιάχνοντας ένα χυλό.
Στραγγίζουμε το ψάρι και το τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Βουτάμε ένα-ένα κομμάτι μέσα στο κουρκούτι και τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό ελαιόλαδο μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Συνοδεύεται με σκορδαλιά, με σάλτσα γιαουρτιού ή με παντζάρια σαλάτα.
Σημείωση:
Αν δεν θέλουμε κουρκούτι μπύρας, μπορούμε να αλευρώσουμε τον μπακαλιάρο μας και να τον τηγανίσουμε.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου