Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Υλικά για 4-5 μερίδες:
4 μεγάλες πατάτες
2 σκελίδες σκόρδο
χυμό από 1 μικρό λεμόνι
80-100 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Υλικά για 4-5 μερίδες:
4 μεγάλες πατάτες
2 σκελίδες σκόρδο
χυμό από 1 μικρό λεμόνι
80-100 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες. Τις κόβουμε σε μέτρια καρέ και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Μεταφέρουμε τις πατάτες σε ένα σουρωτήρι και αφήνουμε να στραγγίξουν. Βάζουμε τις πατάτες στο μπλέντερ και τις πολτοποιούμε, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, το χυμό λεμονιού και το λάδι σταδιακά. Χτυπάμε μέχρι να πάρει όλο το λάδι, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Συνοδεύει κολοκυθάκια τηγανιτά, μύδια και μπακαλιάρο.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου