Χρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά
Υλικά:
500 γρ. ρύζι μπονέτ
1 λίτρο νερό
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά κίτρινη
1 φλ. τσαγιού αρακάς
2 καρότα
1 κρεμμύδι ξερό
1 λίτρο νερό ή ζωμό λαχανικών
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε σε μικρά καρεδάκια τα λαχανικά μας. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα λαχανικά μας μαζί με το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Προσθέτουμε το ρύζι και αλατοπιπερώνουμε. Σβήνουμε με κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε χλιαρό νερό. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε το ρύζι μας να σιγοβράσει. Όταν το ρύζι είναι σχεδόν έτοιμο, σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά του.
Υλικά:
500 γρ. ρύζι μπονέτ
1 λίτρο νερό
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά κίτρινη
1 φλ. τσαγιού αρακάς
2 καρότα
1 κρεμμύδι ξερό
1 λίτρο νερό ή ζωμό λαχανικών
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε σε μικρά καρεδάκια τα λαχανικά μας. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα λαχανικά μας μαζί με το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Προσθέτουμε το ρύζι και αλατοπιπερώνουμε. Σβήνουμε με κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε χλιαρό νερό. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε το ρύζι μας να σιγοβράσει. Όταν το ρύζι είναι σχεδόν έτοιμο, σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά του.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου