Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Σοκολατόπιτα!

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 15-20 λεπτά



Υλικά για 1 ταψάκι 20-22 εκ.:
120 γρ. κουβερτούρα
120 γρ. ζάχαρη
100γρ. βούτυρο
60 γρ. αλεύρι
2 βανίλιες
3 αυγά
λίγο ξύσμα πορτοκαλιού (προαιρετικά)

Για το γλάσο:
100γρ. κουβερτούρα, 80 γρ. κρέμα γάλακτος, 2 κ. σούπας μέλι

Εκτέλεση
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Βάζουμε και το βούτυρο μέσα να λιώσει. Χτυπάμε τα αυγά και την ζάχαρη και τα ενώνουμε με την σοκολάτα. Προσθέτουμε την βανίλια, το ξύσμα και στο τέλος το αλεύρι, το οποίο το έχουμε κοσκινίσει πρώτα. Ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά. Σερβίρουμε με παγωτό βανίλια ή με γλάσο σοκολάτας ή λιωμένη σοκολάτα από πάνω.

Σημείωση:
Μπορούμε να προσθέσουμε και ξηρούς καρπούς είτε μέσα είτε από πάνω.
Αν δεν έχουμε μπεν μαρί, βάζουμε την κουβερτούρα σε ένα μπολ και το βάζουμε μέσα σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου