Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Μπακλαβάς!

Xρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 90-100 λεπτά


Υλικά:
2 πακέτα φύλλα κρούστα ή βηρυτού  (1 κιλό)

Για την γέμιση:
4 φλ. τσαγιού ψίχα αμύγδαλο, καρύδι, φυστίκι
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 κ. γλυκού κανέλα
1 γαρίφαλο

Θα χρειαστούμε επίσης: 150γρ. βούτυρο για τα φύλλα

Για το σιρόπι:
 4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
3 φλ. τσαγιού νερό
4 κ. σούπας μέλι
2-3 σταγόνες λεμόνι και λίγο φλούδα
1 ξύλο κανέλας

Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι μέσα σε μια κατσαρολίτσα και βράζουμε για 10 λεπτά. Αφαιρούμε την φλούδα και το ξύλο κανέλας, αφήνουμε να παγώσει. Σιροπιάζουμε ζεσρό το γλυκό με κρύο σιρόπι.

Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι. Στρώνουμε κάτω 8 φύλλα, βουτυρώνοντας το κάθε ένα ξεχωριστά και στην συνέχεια βάζουμε ένα φύλλο, γέμιση, ένα φύλλο γέμιση εναλλάξ. Κάνουμε αυτή την διαδικασία μέχρι να μας μείνουν 10-12 φύλλα στο τέλος και καθόλου γέμιση. Κλείνουμε με τα τελευταία 10 φύλλα, βουτυρώνοντας τα ένα-ένα. Κόβουμε τον μπακλαβά σε ρόμβους ή σε τρίγωνα και βουτυρώνουμε πολύ καλά από πάνω. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 90 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα μας. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου