Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Στριφτή Πρασοτυρόπιτα!

Χρόνος Ψησίματος: 45 λεπτά 


Υλικά για 1 ταψί:
2 φύλλα σφολιάτας
2-3 πράσα 
1 ματσάκι άνηθος 
2 φρέσκα κρεμμυδάκια 
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι 
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κρεμμύδια ξερά
1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
300 γρ. φέτα
100 γρ. κίτρινο τυρί
2 αυγά
αλάτι 
πιπέρι

Θα χρειαστούμε επίσης: 
1 αυγό και λίγο γάλα χτυπημένα μαζί.

Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά μας. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το πράσο και τον άνηθο. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε μαζί με το ελαιόλαδο τα λαχανικά μας. Αλατοπιπερώνουμε αφήνουμε να μαραθούν και αφήνουμε να παγώσουν. 
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι, προσθέτουμε την φέτα, το τυρί, ρίχνουμε μέσα το μείγμα με τα λαχανικά μας και ανακατεύουμε καλά. 


Ανοίγουμε το ένα φύλλο της σφολιάτας και το χωρίζουμε σε 3 ίσα μέρη παράλληλα με την μακριά πλευρά. Βάζουμε στην άκρη του φύλλου μία λωρίδα από την γέμιση και τυλίγουμε ρολάκι. Αλείφουμε νεράκι στην άκρη και κλείνουμε καλά. Τυλίγουμε σαν σαλιγκάρι. Κάνουμε την ίδια διαδικασία και για τις άλλες δύο και στην συνέχεια το ίδιο με το δεύτερο φύλλο. Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40-50 λεπτά. Αν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε μία ολόκληρη πίτα με φύλλο πάνω κάτω και στην μέση την γέμιση.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου