Χρόνος Προετοιμασίας:15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 25 λεπτά
Υλικά:
500 γρ. ρύζι αρμπόριο
1.5 λίτρο ζωμός λαχανικών
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 μεγάλα καρότα τριμμένα
200 γρ, ζαμπόν ψιλοκομμένο
150 γρ. γκούντα τριμμένο
6 κουταλιές ελαιόλαδο
1 φλ. καφέ άσπρο κρασί
100 γρ. βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
Για τον ζωμό θα χρειαστούμε: 1 κρεμμύδι, 1 καρότο, 1 πιπεριά, μαϊντανό, άνηθο, αλάτι και πιπέρι.
Εκτέλεση
Προετοιμασία:
Χρόνος Μαγειρέματος: 25 λεπτά
Υλικά:
500 γρ. ρύζι αρμπόριο
1.5 λίτρο ζωμός λαχανικών
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 μεγάλα καρότα τριμμένα
200 γρ, ζαμπόν ψιλοκομμένο
150 γρ. γκούντα τριμμένο
6 κουταλιές ελαιόλαδο
1 φλ. καφέ άσπρο κρασί
100 γρ. βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
Για τον ζωμό θα χρειαστούμε: 1 κρεμμύδι, 1 καρότο, 1 πιπεριά, μαϊντανό, άνηθο, αλάτι και πιπέρι.
Εκτέλεση
Προετοιμασία:
Βάζουμε όλα τα λαχανικά μας σε μια κατσαρόλα και την γεμίζουμε με νερό. Αφήνουμε να βράσει 1-2 ώρες. όταν παγώσει σουρώνουμε και κρατάμε το ζωμό σε ένα δοχείο.
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το λάδι και μια κουταλιά βούτυρο να ζεσταθούν. Προσθέτουμε το κρεμμύδι,το καρότο, το ζαμπόν, το ρύζι, αλάτι,πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Στην συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε 2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί. Προσθέτουμε λίγο λίγο το ζωμό σε 2-3 δόσεις. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να βράσει 15-20 λεπτά περίπου.Όταν το ρύζι μας είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και το τυρί και ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσει. Κατεβάζουμε από την φωτιά και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπεράκι!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου