Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Μενταγιόν Ψαρονέφρι με κεφαλογραβιέρα, μπέικον και πιπεριές!

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 40 λεπτά

Υλικά για 4 μερίδες:
1 κιλό ψαρονέφρι
1 πράσινη πιπεριά ζουλιέν κομμένη
200 γρ. κεφαλογραβιέρα σε μπαστούνάκια
6-8 φέτες μπέικον
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κ. σ. βούτυρο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά το κρέας και το αφήνουμε να στραγγίσει. Τοποθετούμε το ψαρονέφρι σε μια επιφάνεια κοπής και ανοίγουμε προσεκτικά κατά μήκος. Ρίχνουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και  γεμίζουμε με το μπέικον, την γραβιέρα και τις πιπεριές. Τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό και δένουμε με ένα σπάγκο. 
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο να ζεσταθούν και βάζουμε το ψαρονέφρι να ροδίσει από όλες του τις πλευρές. Μεταφέρουμε το ψαρονέφρι σε ένα ταψί,προσθέτουμε 1/2 ποτήρι νερό, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 200 βαθμούς. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε πλάγιες φέτες.  Σερβίρουμε με ρύζι. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου