Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα
Υλικά 6 μερίδες:
600 γρ. χοιρινό
κρέας σε κομμάτια
500 γρ. αρνίσια συκωταριά
6 μαρούλια
1 κρεμμύδι ξερό
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι άνηθο
1/2 φλιτζάνι
ελαιόλαδο
1 κουταλιά φυτίνη
αλάτι
πιπέρι
Για το αυγολέμονο:
1 κουταλιά κορν φλάουρ
1-2 λεμόνια
2 αυγά
Θα χρειαστούμε επίσης: 1 ποτηράκι του κρασιού ξύδι
Προετοιμασία
Πλένουμε και κόβουμε την συκωταριά σε μικρά κομμάτια. Αφήνουμε 30 λεπτά σε νερό με ξύδι και στην συνέχεια ξεπλένουμε καλά, την βράζουμε με νερό για 15 λεπτά. Σουρώνουμε και την αφήνουμε να στραγγίξει.
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τα μαρούλια σε χοντρά κομμάτια. Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά μας, τα κρεμμύδια και σοτάρουμε σε ελαιόλαδο, μαζί με το κρέας, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Προσθέτουμε βούτυρο,την συκωταριά, αλάτι, πιπέρι, νερό μέχρι να καλυφθεί το κρέας και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει. Μόλις το κρέας μας είναι σχεδόν έτοιμο ρίχνουμε μέσα τα μαρούλια, αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νερό.
Αφήνουμε 10-15 λεπτά να βράσει και σβήνουμε την φωτιά.
Για το αυγολέμονο: Xωρίζουμε
τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να φουσκώσουν και να
ασπρίσουν, να γίνουν σαν αφρός. Προσθέτουμε το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και τους
κρόκους. Στο τέλος προσθέτουμε και το κορν φλάουρ το οποίο το έχουμε διαλύσει
σε ένα ποτηράκι με λίγο ζωμό από το φαγητό μας. Συνεχίζοντας το χτύπημα για 2-3
λεπτά. Έπειτα παίρνουμε 2-3 κουταλιές απ’ το φαγητό μας και ζεσταίνουμε το
μείγμα τα αυγά για να πάρει την σωστή θερμοκρασία. Περιχύνουμε το φαγητό μας και
ανακατεύουμε καλά για να μην κόψει.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου