Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Παστίτσιο!


Χρόνος Προετοιμασίας: 25 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 30-40 λεπτά


Υλικά για 1 ταψάκι:
1 πακέτο μακαρόνια χοντρά Νο 3 ή Νο 5 (500 γρ.)
700 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 δόση μπεσαμέλ
200 γρ. τυρί τριμμένο
3-4 κ. σούπας βούτυρο

Για τον κιμά θα χρειαστούμε:
2 ντομάτες
1 κρεμμύδι
1 κ. σούπας πελτέ
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
½ σκελίδα σκόρδο
1 κ. γλ. ζάχαρη
2 μπαχάρια
λίγο κρασί
λίγο κανέλα
1 φύλλο δάφνης
αλάτι
πιπέρι

Για την μπεσαμέλ: 
1 κ ½ λίτρο φρέσκο γάλα
7-8 κ. σούπας κορν φλάουερ
3 κ. σούπας βούτυρο
2 αυγά
λίγο μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια, τα στραγγίζουμε και τα περιχύνουμε με καυτό βούτυρο. Ετοιμάζουμε τον κιμά με τον εξής τρόπο: Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι ελαφρώς, προσθέτουμε τον κιμά και το δουλεύουμε με ξύλινη κουτάλα ώσπου να γίνει μικρά- μικρά κομματάκια, προσθέτουμε και το σκόρδο, σβήνουμε με κρασί, ρίχνουμε την ντομάτα τριμμένη, αλάτι, πιπέρι, δάφνη, μπαχάρι, κανέλα, λίγο νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να πιεί όλα τα υγρά.

Φτιάχνουμε και την μπεσαμέλ ως εξής: 
Ζεσταίνουμε το γάλα, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, βούτυρο και διαλύουμε σε ένα ποτήρι το κορν φλάουερ με λίγο από το χλιαρό γάλα. Στην συνέχεια προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κορν φλάουερ και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα και τα αυγά χτυπημένα αργά-αργά. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε και το μοσχοκάρυδο.


Βουτυρώνουμε ελαφρώς ένα ταψί , βάζουμε τα μισά μακαρόνια, πασπαλίζουμε με μπόλικο τυρί από πάνω στρώνουμε τον κιμά και ξανακάνουμε την ίδια διαδικασία άλλα μια φορά. Ξανά τα μακαρόνια, τυρί τριμμένο και τον υπόλοιπο κιμά. Τέλος περιχύνουμε από πάνω την μπεσαμέλ, προσθέτουμε μικρά κομματάκια βούτυρο και πουδράρουμε με τυρί τριμμένο. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 170 βαθμούς, μέχρι να πάρει χρώμα, 30-40 λεπτά περίπου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου