Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Κιμαδόπιτα Με Πράσο, Καρότο Και Τυριά!

Χρόνος Προετοιμασίας: 30-40 λεπτά 
Xρόνος Ψησίματος: 40-50 λεπτά



Υλικά για ένα ταψί:
2 φύλλα σφολιάτας
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
200 γρ. κεφαλογραβιέρα
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 σφηνάκι λευκό κρασί
1 κ.σ. βούτυρο
100 γρ. φέτα
2 κρεμμύδια ξερά
4 καρότα τριμμένα
100 γρ. μαϊντανό
1/2 πράσο
3 αυγά
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε όλα τα λαχανικά μας και τα ψιλοκόβουμε. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, το βούτυρο και σοτάρουμε τον κιμά. Προσθέτουμε τα καρότα, το πράσο, αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Συμπληρώνουμε 2-3 ποτήρια νερό και αφήνουμε τον κιμά να σιγοβράσει για 20-30 λεπτά. Μόλις γίνει ο κιμάς και πιεί όλα του τα υγρά αφήνουμε να κρυώσει. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, την κεφαλογραβιέρα και την φέτα σε κομματάκια και ανακατεύουμε καλα να ενσωματωθούν. 
Λαδώνουμε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο και στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Ρίχνουμε την γέμιση μέσα, στρώνουμε με ένα κουτάλι να πάει παντού και κλείνουμε με το δεύτερο φύλλο από πάνω. Αλείφουμε με αυγουλάκι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45-50 λεπτά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου