Xρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 40 λεπτά
Υλικά για 5 μερίδες:
8-10 aγκινάρες
3 κρεμμυδάκιa φρέσκa ψιλοκομμένα
2 καροτάκια ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
1/2 ματσάκι άνηθο
1-2 λεμόνια
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
4-5 πατάτες κυδωνάτες
αλάτι
πιπέρι
Για το
αυγολέμονο: 2
αυγά, 1-2 λεμόνια, αλάτι και πιπέρι.
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις βάζουμε σε νερό και λεμόνι.
Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια, ρίχνουμε τις αγκινάρες, αφού τις
στραγγίξουμε , προσθέτουμε τις πατάτες, τον άνηθο, αλάτι πιπέρι, νερό μέχρι να καλυφθούν τα υλικά. Αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
Για το
αυγολέμονο:
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να ασπρίσουν
και να γίνουν σαν αφρός. Ρίχνουμε το χυμό από τα λεμόνια, αλάτι, πιπέρι και
στην συνέχεια τους κρόκους, συνεχίζοντας το χτύπημα. Στην συνέχεια παίρνουμε
μια- μια κουταλιά από το ζουμί του φαγητού μας και με πολύ αργή κίνηση το
ρίχνουμε στο μείγμα με τα αυγά, χτυπώντας ακόμα πιο γρήγορα. Αφού ρίξουμε 5-6
κουταλιές για να πάρουν την ίδια θερμοκρασία, ρίχνουμε το μείγμα μέσα στην
κατσαρόλα μας, με σβηστεί την φωτιά και κάνουμε κυκλικές κινήσεις ανακατεύοντας
το φαγητό μας για να μην μας κόψει.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου