Υλικά για 4-6 μερίδες:
Φιλετάκια γλώσσας (1 κιλό)
αλεύρι για το πανάρισμα
αλάτι
πιπέρι
Για τον πουρέ καρότου:
700 γρ. καρότα
300 γρ. πατάτες
2 κρεμμύδια
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. άνηθος
100- 200 γρ. από τον ζωμό των λαχανικών
1/2 χυμό λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καρότα, τις
πατάτες, τα κρεμμύδια και τα μυρωδικά μας.
Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και
βάζουμε μέσα τα λαχανικά μας να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι
έτοιμα στραγγίζουμε από τον ζωμό, τον οποίο κρατάμε στην άκρη, και πολτοποιούμε
όλα τα υλικά μας με ένα μπλέντερ χειρός. Συμπληρώνουμε λίγο λίγο ζωμό αν χρειαστεί, προσθέτουμε αλάτι,
πιπέρι, χυμό λεμόνι και λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο.
Παράλληλα πλένουμε τα φιλέτα γλώσσας,
αλατοπιπερώνουμε, πανάρουμε με αλεύρι και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να
χρυσαφίσουν και από τις δύο πλευρές.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου