Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Υλικά για 1 φόρμα:
500 γρ. φαρίνα
2 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
χυμό από 1 πορτοκάλι
4 αυγά
2 βανίλιες
Σημείωση:
Χρόνος ψησίματος: 50 - 1 ώρα
Υλικά για 1 φόρμα:
500 γρ. φαρίνα
2 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
χυμό από 1 πορτοκάλι
4 αυγά
2 βανίλιες
Άχνη ζάχαρη
Λιωμένη κουβερτούρα
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, τις βανίλιες, το ξύσμα και το χυμό. Στη συνέχεια λίγο-λίγο το αλεύρι και ενδιάμεσα το γιαούρτι. Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη κ αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά. Μόλις κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη και αν θέλουμε κάνουμε σχέδια με την κουβερτούρα.
Σημείωση:
Για να δούμε αν το κέικ είναι έτοιμο τρυπάμε με ένα μαχαίρι, αν βγει καθαρό είναι έτοιμο, αν βγει με ζύμη πάνω του το μαχαίρι αφήνουμε να ψηθεί κι άλλο.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου