Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Κέικ Βανίλιας!

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 50 - 1 ώρα


Υλικά για 1 φόρμα:
500 γρ. φαρίνα
2  1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1  1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
χυμό από 1 πορτοκάλι
4 αυγά
2 βανίλιες 

Άχνη ζάχαρη
Λιωμένη κουβερτούρα

Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, τις βανίλιες, το ξύσμα και το χυμό. Στη συνέχεια λίγο-λίγο το αλεύρι και ενδιάμεσα το γιαούρτι. Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη κ αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά. Μόλις κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη και αν θέλουμε κάνουμε σχέδια με την κουβερτούρα.

Σημείωση:
Για να δούμε αν το κέικ είναι έτοιμο τρυπάμε με ένα μαχαίρι, αν βγει καθαρό είναι έτοιμο, αν βγει με ζύμη πάνω του το μαχαίρι αφήνουμε να ψηθεί κι άλλο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου