Xρόνος Προετοιμασίας: 60 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 30-40 λεπτά
Για 4 πεϊνερλί
Υλικά για την ζύμη:
30 γρ. μαγιά
500 γρ. αλεύρι για όλες της χρήσεις
1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
3 κουταλιές ελαιόλαδο
λίγο αλάτι
λίγο ζάχαρη
Υλικά για την γέμιση:
250 γρ. φέτα
2ο0 γρ. γραβιέρα
2 ντομάτες
1/2 πράσινη πιπεριά
1/2 κόκκινη πιπεριά
1 κούπα ελιές σε ροδέλες
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Χρόνος ψησίματος: 30-40 λεπτά
Για 4 πεϊνερλί
30 γρ. μαγιά
500 γρ. αλεύρι για όλες της χρήσεις
1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
3 κουταλιές ελαιόλαδο
λίγο αλάτι
λίγο ζάχαρη
Υλικά για την γέμιση:
250 γρ. φέτα
2ο0 γρ. γραβιέρα
2 ντομάτες
1/2 πράσινη πιπεριά
1/2 κόκκινη πιπεριά
1 κούπα ελιές σε ροδέλες
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
Προετοιμασία
Βάζουμε σε ένα μπολ τη μαγιά με το νεράκι για να διαλυθεί. Προσθέτουμε, το λάδι, την ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να γίνει η ζύμη μας, μαλακή και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Σκεπάζουμε το ζυμάρι μας με μία μεμβράνη και το αφήνουμε 40 λεπτά να ξεκουραστεί. Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά μας σε μικρά καρεδάκια.
Εκτέλεση
Όταν είναι έτοιμο, χωρίζουμε την ζύμη στα 4 και ανοίγουμε φύλλο μακρόστενο, κλείνοντας τα πλαϊνά προς τα μέσα σαν να σχηματίζουμε μια βαρκούλα. Σκεπάζουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα τοποθετούμε πάνω.
Ξεκινάμε το γέμισμα ως εξής: Πασπαλίζουμε πρώτα με το τριμμένο μας κασέρι και στην συνέχεια προσθέτουμε ντομάτα, πιπεριά, φέτα, ελιές και ρίγανη. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30-40 λεπτά.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου