Xρόνος
Προετοιμασίας: 1 ώρα
Χρόνος
Ψησίματος: 80-90 λεπτά
10 ντομάτες
μέτριες
5 πιπεριές
πράσινες
5
κολοκυθάκια
800 γρ.
κιμάς μοσχαρίσιος
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι
ψιλοκομμένος μαϊντανός
1/2 ματσάκι
δυόσμος φρέσκος ή ξερός
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
400 γρ. ρύζι καρολίνα
1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
4-5 πατάτες κυδωνάτες
λίγο ρίγανη
1 κ.σ. πελτέ
λίγο ζάχαρη
φρυγανιά
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε τα
όλα τα λαχανικά μας. Αδειάζουμε τις ντομάτες, τα κολοκύθια και ψιλοκόβουμε την γέμιση τους.
Αφαιρώντας τους σπόρους από τις πιπεριές και ψιλοκόβουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το ρύζι και τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα λαχανικά και μυρωδικά μας. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε πελτέ, ζάχαρη και λίγο νεράκι. Σβήνουμε την φωτιά και μόλις κρυώσει το μείγμα μας προσθέτουμε μέσα τον κιμά και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά μας. Γεμίζουμε τις ντομάτες, τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια με την γέμιση. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί. Προσθέτουμε τις πατάτες, αλάτι, πιπέρι, λάδι, νερό και πασπαλίζουμε με φρυγανιά τριμμένη. Ψήνουμε στους 220
βαθμούς για 80- 90 λεπτά.
Σημείωση:
Μπορούμε να
χρησιμοποιήσουμε και άλλα λαχανικά, όπως πατάτα και μελιτζάνα. Τα κόβουμε και
τα γεμίζουμε όπως και τα υπόλοιπα. Όταν
αδειάζουμε τις ντομάτες ρίχνουμε ζάχαρη και αλάτι στο εσωτερικό τους. Επίσης αν
χρειαστεί, αν πάρουν γρήγορα χρώμα από πάνω δηλαδή, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου