Χρόνος Προετοιμασίας: 60 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 60 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 60 λεπτά
Υλικά:
1.200 αλεύρι ολικής αλέσεως
200 γρ. καλαμποκάλευρο
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κ 1/2 φακελάκι ξερή μαγιά
3- 4 φλ. τσαγιού χλιαρό νερό
2 κ.γλ αλάτι
1 κ.γλ ζάχαρη
1.200 αλεύρι ολικής αλέσεως
200 γρ. καλαμποκάλευρο
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κ 1/2 φακελάκι ξερή μαγιά
3- 4 φλ. τσαγιού χλιαρό νερό
2 κ.γλ αλάτι
1 κ.γλ ζάχαρη
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τα 2 φλιτζάνια νερού, τη μαγιά και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και ζυμώνουμε με τα χέρια μας. Σταδιακά προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό, συνεχίζοντας το ζύμωμα μέχρι να γίνει μια αφράτη, μαλακή ζύμη που ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 40 λεπτά να φουσκώσει. Έπειτα ξαναζυμώνουμε για 5 λεπτά, χωρίζουμε την ζύμη στα 2 και τοποθετούμε το κάθε καρβέλι στην φόρμα του. Αφήνουμε 40-50 λεπτά να ξαναφουσκώσει και ψήνουμε στους 200 για 50 λεπτά με 1 ώρα περίπου.
Σημείωση:
Η ώρα του φουσκώματος μπορεί να διαφέρει! Όσο πιο ζεστό είναι το μέρος που έχουμε την ζύμη τόσο πιο γρήγορα φουσκώνει. Το νερό το ρίχνουμε σταδιακά , αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι ακόμα.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου