Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Χοιρινά Φιλετάκια Με Σάλτσα Μαδέρα!

Χρόνος Μαγειρέματος: 30-40 λεπτά


Υλικά για 5-6 μερίδες:
1 κιλό χοιρινά φιλετάκια χωρίς κόκκαλο
1 φλ. τσαγιού κρασί Μαδέρα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
50 γρ. βούτυρο
1 καρότο ολόκληρο
2 φύλλα δάφνης
1 σκελίδα σκόρδο
λίγους κόκκους πιπέρι 

Για το ριζότο:
500 γρ. ρύζι αρμπόριο
1.5 λίτρο ζωμός κότας ή νερό
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
5-6 κουταλιές ελαιόλαδο
1 φλ. καφέ άσπρο κρασί
60 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
3-4 κλωστούλες σαφράν
100 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση
Για το ριζότο:
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι Βάζουμε το μισό λάδι και το μισό βούτυρο να ζεσταθούν.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το ρύζι, αλάτι,πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
Στην συνέχεια σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε το σαφράν μέσα να διαλυθεί και περιμένουμε 2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί. Προσθέτουμε λίγο λίγο το ζωμό σε 2-3 δόσεις.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να βράσει 15-20 λεπτά περίπου.

Για τα φιλετάκια:
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στην φωτιά να κάψει καλά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φιλετάκια μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Αφαιρούμε τα φιλετάκια και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, ρίχνουμε τα φύλλα δάφνης, τους κόκκους από το πιπέρι και συνεχίζουμε για 4-5 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί και στην συνέχεια αφαιρούμε το καρότο, τη δάφνη και την σκελίδα σκόρδου. Προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύουμε να δέσει η σάλτσα μας και σβήνουμε την φωτιά. Σερβίρουμε σε ένα πιάτο τα φιλετάκια, περιχύνουμε την σάλτσα από πάνω και συνοδεύουμε με το ριζότο μας.



Σημείωση:
Μπορούμε να ρίξουμε τα φιλετάκια μέσα στο τηγάνι με την σάλτσα, αφού σβήσουμε με το κρασί, και μετά να συνεχίσουμε με την ίδια διαδικασία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου