Χρόνος
Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Υλικά για 4-5 μερίδες:
1/2 κιλό
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ.
καλαμποκάλευρο
2 κ.σ. ξύδι
1/2
ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο
400-600 ml
χλιαρό νερό
αλάτι
πιπέρι
Για την
γέμιση:
1/2 κιλό
φέτα σκληρή
2 κ.σ. γάλα
1 αυγό
πιπέρι
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε τα αλεύρια και τα βάζουμε μία λεκάνη. Κάνουμε μια λακκούβα και ρίχνουμε το ξύδι και το ελαιόλαδο. Ξεκινάμε να ζυμώνουμε και ρίχνουμε σταδιακά το νερό δημιουργώντας μια μέτρια ζύμη, ούτε σκληρή αλλά ούτε μαλακή.
Σε ένα μπολ φτιάχνουμε την γέμιση. Χτυπάμε το αυγό με το γάλα, ρίχνουμε την φέτα σε τρίμματα, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Χωρίζουμε σε μικρότερα κομμάτια την ζύμη και ανοίγουμε λεπτό φύλλο. Γεμίζουμε με την γέμιση μας και τυλίγουμε σε ρολάκι φτιάχνοντας κουλούρες.
Τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Κοσκινίζουμε τα αλεύρια και τα βάζουμε μία λεκάνη. Κάνουμε μια λακκούβα και ρίχνουμε το ξύδι και το ελαιόλαδο. Ξεκινάμε να ζυμώνουμε και ρίχνουμε σταδιακά το νερό δημιουργώντας μια μέτρια ζύμη, ούτε σκληρή αλλά ούτε μαλακή.
Χωρίζουμε σε μικρότερα κομμάτια την ζύμη και ανοίγουμε λεπτό φύλλο. Γεμίζουμε με την γέμιση μας και τυλίγουμε σε ρολάκι φτιάχνοντας κουλούρες.
Τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και από τις δύο πλευρές.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου