Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Σοκολατάκια με μπισκότο και επικάλυψη Σοκολάτας!

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος αναμονής: 4-5 ώρες


Υλικά:
4 πακέτα μπισκότα
4 κουταλιές κακάο
125 γρ. κουβερτούρα
1 ποτήρι νερό
1 ποτήρι ζάχαρη
250 γρ. βούτυρο
1 κουταλιά μέλι
λίγο κονιάκ
1/2 κουταλάκι κανέλα
1/3 κουταλάκι γαρίφαλο
1/4 ξύσμα πορτοκαλιού και χυμό 
500 γρ. κουβερτούρα για επικάλυψη

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το νερό να είναι χλιαρό και το αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπόλ. Προσθέτουμε την ζάχαρη, το κακάο, τη σοκολάτα, το βούτυρο, τα μπαχαρικά, το μέλι και το κονιάκ και το πορτοκάλι. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Σπάμε τα μπισκότα, τα μισά στο μπλέντερ και τα μισά στο χέρι και τα ρίχνουμε μέσα στο μπόλ. Θα γίνει ένα πηχτό μείγμα. Το βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες μέχρι να σφίξει. Βγάζουμε απ' το ψυγείο και πλάθουμε μικρά  σοκολατάκια με τα χέρια μας ή με κουπάτ, τα βουτάμε σε λιωμένη κουβερτούρα και τα βάζουμε σε λαδόκολλα να παγώσουν.

Σημείωση:
Αν θέλουμε μπορούμε να πασπαλίσουμε με τρούφα ή με ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου