Χρόνος Προετοιμασίας: 1 ώρα
Χρόνος Ψησίματος: 50 λεπτά με 1 ώρα
Υλικά για ένα 15 κομμάτια:
Θα χρειαστούμε επίσης: 150 γρ. βούτυρο για τα φύλλα
Χρόνος Ψησίματος: 50 λεπτά με 1 ώρα
Υλικά για ένα 15 κομμάτια:
1 κ 1/2 πακέτο φύλλο κρούστας ή βηρυτού (ή 750 γρ.)
1 λίτρο γάλα φρέσκο
1 κ 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
3 κ. σούπας βούτυρο γάλακτος
1/2 ξύσμα πορτοκάλι
5 αυγά
2 βανίλιες
Θα χρειαστούμε επίσης: 150 γρ. βούτυρο για τα φύλλα
Για το σιρόπι:
4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
3 φλ. τσαγιού νερό
2 κ. σούπας μέλι
2-3 σταγόνες λεμόνι και λίγο φλούδα
1 μικρή φλούδα πορτοκαλιού
1 ξύλο κανέλας
Προετοιμασία
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και το βράζουμε 6-8 λεπτά. Ξαφρίζουμε αν χρειαστεί. Αφήνουμε να κρυώσει.
Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα να βράσει. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε παράλληλα με ένα σύρμα. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά , την ζάχαρη και τις βανίλιες. Κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα με τα αυγά μέσα στο γάλα και το σιμιγδάλι ανακατεύοντας πολύ καλά και συνεχόμενα. Τέλος προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το βούτυρο. Σκεπάζουμε την κρέμα με μια μεμβράνη, κολλώντας την πάνω και αφήνουμε 30 λεπτά να παγώσει λίγο και να σφίξει.
Στρώνουμε ένα-ένα φύλλο στον πάγκο μας, το βουτυρώνουμε το διπλώνουμε στα δύο, βάζουμε 2-3 κουταλιές κρέμα και τυλίγουμε σαν μπουρεκάκι, βάζοντας τα πλαϊνά μέσα. Αλείφουμε ξανά με βούτυρο από πάνω. Κάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και η κρέμα μας. Απλώνουμε τα γαλακτομπουρεκάκια σε ένα ταψί, ραντίζουμε με λίγο νεράκι και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά με 1 ώρα.
Σιροπιάζουμε μόλις βγούν από το φούρνο με κρύο σιρόπι.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου